Zgodbe staranja, mednarodna konferenca

staranje

Spoštovani člani Slovenske sekcije IBBY, 

vabimo vas,
da se udeležite konference 
Zgodbe staranja 
in na njej morda tudi aktivno sodelujete!

 

Slovenska sekcija IBBY je v letošnjem letu ena od nosilk projekta Zgodbe staranja, ki poteka pod pokroviteljstvom Slovenske nacionalne komisije za UNESCO. Osrednji del projekta bo dvodnevna mednarodna konferenca, ki bo potekala 13. in 14. septembra 2018 v Central hotelu v Ljubljani. Konferenca bo odprla dialog o staranju z vsemi generacijami, pri tem pa povezala različne pristope k staranju od literarnega, do filozofskega, znanstvenega in praktičnega. Na konferenci bodo nastopili vodilni strokovnjaki s teh področij iz Slovenije in tujine.


V enem izmed sklopov konference bi radi predstavili različne dobre prakse s področja osveščanja o staranju in medgeneracijskega povezovanja. Ker naše izkušnje kažejo, da številni zelo zanimivi projekti potekajo v lokalnih okoljih, skriti pred očmi širše javnosti, pozivamo vse, ki sodelujete pri takih projektih, jih vodite ali poznate in bi bili pripravljeni svoje izkušnje predstaviti na konferenci, da kratko predstavitev svojega projekta pošljete na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.


Poleg konference bodo v septembru potekali tudi pestri spremljevalni dogodki – v sodelovanju z Založbo Zala bo Slovenijo obiskala nemška ustvarjalka Antje Damm, v sodelovanju z Založbo Mladinska knjiga pripravljamo okroglo mizo okoli Skrivnih dnevnikov Hendrika Groena, v sodelovanju z Založbo Miš pa pripravljamo paket izbranih kvalitetnih knjig za vse generacije s področja staranja, pospremljen z didaktičnimi pripomočki. Več informacij o konferenci in spremljevalnih dogodkih lahko dobite na spletni strani konference, ki jo bomo sproti dopolnjevali.

Zgodnje prijave na konferenco potekajo do 20. 6. 2018. Prijava.

Prisrčno vabljeni!
dr. Tina Bilban, vodja projekta Zgodbe staranja
mag. Tilka Jamnik, predsednica Slovenske sekcije IBBY


Avtor ilustracije je Ivan Mitrevski. Objavljena je v knjigi 50 abstraktnih izumov (Tina Bilban, Založba Miš 2017).

 
 

Novice

36. kongres IBBY

News image

  36. kongres IBBY bo v Atenah od 30. avgusta do 1. septe...

več...

Zgodbe staranja, mednarodna konferenca

News image

Spoštovani člani Slovenske sekcije IBBY, vabimo vas, da se...

več...

Nacionalni mesec skupnega branja 2018

News image

Slovenska sekcija IBBY bo v Nacionalnem mesecu skupnega bran...

več...

IBBY nagrade 2018

News image

Vse IBBY nagrade bodo podeljene na 36. kongresu IBBY v Atena...

več...