Slovenska kulturna dediščina

Bralnospodbujevalna akcija od 2. aprila do 31. decembra 2018

elkd Zahvaljujoč knjigi se lahko otrok intuitivno zaveda, da je svet lahko urejen in da se v njem najde posebno mesto za vsakogar. (...) Knjiga je skrivnost, v kateri je mogoče najti tudi tisto, česar nismo iskali, ali tisto, česar sicer ne dosežemo. Otroška knjiga odraža spoštovanje do velikosti majhnega. (iz letošnje poslanice Majhno je v knjigi veliko, ki joje pripravila Latvijska sekcija IBBY)

Ob letošnjem evropskem letu kulturne dediščine smo bralnospodbujevalno akcijo ob 2. aprilu namenili kulturni dediščini Slovenije in seveda še posebej tudi Ivanu Cankarju.

Akcija se je začela ob 2. aprilu, mednarodnem dnevu knjig za otroke (oz. že v drugi polovici marca) in bo potekala vse leto 2018, vse evropsko leto kulturne dediščine.

K branju spodbujamo v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah, v splošnih in šolskih knjižnicah, knjigarnah, medijih idr., tako otroke in mladino kot odrasle in starejše; spodbujamo zasebno branje oz. posameznike, skupine, javnost ...

Seznam leposlovnih in poučnih knjig prinaša le nekaj naslovov in nekaj spodbud za branje; uporabite jih po svoji presoji, po željah in zanimanjih mladih bralcev, dejavnosti po branju vsekakor razvijajte po svoje. Seznam dopolnjujte in razširjajte!

Najbolj promembno je, da boste brali oz. spodbujali k branju. Za dejavnosti ob branju spet presodite sami oz. skupaj z mladimi bralci: je strip zanimiv, rapanje privlačno in snemanje kratkega videa res najbolj primerno? Precej je odvisno od mentorjev, ali bodo različne priredbe motivirale mlade, da bodo posegli tudi po izvirnih besedilih in doživeli njihovo sporočilo.

  

logotipi

 
 

Novice

Priznanja slovenske sekcije IBBY promotorjem mladinske knjiž

News image

Letos je Slovenska sekcija IBBY devetič zapored podelila pri...

več...

Slovenska kulturna dediščina

News image

Bralnospodbujevalna akcija od 2. aprila do 31. decembra 2018...

več...

36. kongres IBBY

News image

V Atenah je od 30. avgusta do 1. septembra 2018 potekal 36...

več...

IBBY nagrade 2018

News image

Vse IBBY nagrade so bile podeljene na 36. kongresu IBBY v At...

več...