Razpis za priznanja in nagrado Slovenske sekcije IBBY 2020 promotorjem mladinske književnosti

logo-ibby-slovenijaSlovenska sekcija IBBY – letos enajstič – objavlja razpis za Priznanja Slovenske sekcije IBBY promotorjem mladinske književnosti in promotorjem branja, ki delajo neposredno v praksi z mladinsko književnostjo in z mladimi bralci ter pri tem dosegajo izjemne uspehe, pomembne ne le v ožjem okolju, ampak prispevajo tudi h kakovostnemu dvigu te prakse v širšemu slovenskem prostoru.

Priznanja in nagrado podeljujemo posameznikom ter projektnim skupinam, organizacijam ali društvom. Priznanje in nagrado Slovenske sekcije IBBY za promocijo branja lahko dobi kdor koli, ki ustreza razpisnim pogojem. Članstvo v Slovenski sekciji IBBY ni pogoj za kandidaturo.

Kandidate za Priznanja lahko predlagajo le člani Slovenske sekcije IBBY, tako kolektivni kot individualni. Vsak predlagatelj lahko pošlje največ tri predloge za nominacijo.Ponovite lahko kandidaturo predlaganih iz lanskega leta, ki niso prejeli priznanja oz. nagrade.

Kandidati za Priznanje Slovenske sekcije IBBY morajo izpolnjevati vsaj enega od naslednjih pogojev:

  • aktivno delovanje z mladimi bralci (spodbujanje k branju mladinske književnosti, mentorstvo mladim bralcem, izvajanje različnih motivacijskih oblik dela z mladimi, izvajanje bralnih projektov za mlade),
  • aktivno delovanje na področju promocije mladinske književnosti in branja (organizacija razstav mladinske književnosti, organizacija srečevanj mladih bralcev z ustvarjalci mladinske književnosti, vodenje bralnih projektov, organizacija in izvedba prireditev, festivalov, povezanih z branjem idr.),
  • predstavljanje in posredovanje svojih izkušenj oz. projektov na delavnicah, seminarjih in simpozijih, v publikacijah idr.,
  • promoviranje branja mladinske književnosti v medijih, strokovnem tisku, kontinuirano kritiško delovanje na področju mladinske književnosti ipd.

Predloge za nominacijo najkasneje do 2. novembra 2020 (izpolnjen obrazec za nominacijo s prilogami) pošljite v kuverti z oznako »Priznanje IBBY 2020« na naslov: Slovenska sekcija IBBY, Mestna knjižnica Ljubljana, Kersnikova 2, 1000 Ljubljana ali po elektronski pošti na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Priznanja in nagrada – ki jih finančno podpira Javna agencija za knjigo RS – zaradi pandemije Covid-19 prejemnikom žal ne bodo podeljena javno (kot prejšnja leta na prireditvi v okviru Slovenskega knjižnega sejma), bomo pa z nagrajenci posneli kratke predstavitvene filme, ki jih bomo delili po spletu, ter poskrbeli za odmevnejšo javno promocijo. Hkrati upamo, da se bomo z nagrajenci lahko srečali spomladi ob praznovanju 2. aprila 2021.

Veselimo se vaših predlogov!

 
 

Novice

Nagrada in priznanja Slovenske sekcije IBBY

News image

Enajstič zapored so bili izbrani prejemniki priznanj za iz...

več...

Andersenova in druge nagrade IBBY 2020

News image

Andersenovi nagrajenki in nagrajenci drugih dveh IBBY nagrad...

več...

Bralna akcija ob 2. aprilu - do kraja leta 2020!

News image

  Bralnospodbujevalna akcija Slovenske sekcije IBBY in Mest...

več...

Praznovanje 2. aprila – mednarodnega dneva knjiga za otroke

News image

Mednarodni dan knjig za otroke praznujemo 2. aprila, na ro...

več...

Mednarodni dan knjig za otroke 2020/ICBD 2020

News image

Slovenska sekcija IBBY je pripravila poslanico in plakat ob ...

več...