navigacija  Začetna stran Mednarodna zveza 2. april - poslanice
NMSB 2019

Nacionalni mesec skupnega branja 2019 bo trajal od 8. septembra (mednarodni dan pismenosti) do 13. oktobra (zaključek Tedna otroka®). Financerja in partnerja letošnje akcije sta Ministrstvo za kulturo in Slovenska nacionalna komisija za UNESCO, kot partnerji pa se pridružujejo tudi Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Andragoški center Slovenije, ki skrbi za spletno podporo NMSB 2019, ter Javna agencija za knjigo RS.

Slovenska sekcija IBBY – ena od pobudnic NMSB – nadaljuje z bralnospodbujevalno akcijo ob letošnjem 2. aprilu, mednarodni dan knjig za otroke: Knjige nam pomagajo, da ne hitimo, knjige nas učijo opazovanja, knjige nas vabijo, pravzaprav nas kar silijo, da sedemo. 

K (ponovnemu) sodelovanju vljudno vabimo vse, ki skrbite za bralno kulturo in bralno pismenost in v središče svojega delovanja postavljate otroke, mladino, odrasle in družine oz. delujete medgeneracijsko. Spletna stran že deluje, zato ste vabljeni k vpisu vaših dogodkov, dejavnosti, projektov ali programov, ki jih boste izvedli v času Nacionalnega meseca skupnega branja 2019 v dogodkovnik. Letošnja novost je, da bo spletni dogodkovnik za vnose in načrtovanje bralnih dejavnosti »odprt« vse leto!

Letos se z NMSB pridružujemo evropski bralni kampanji EUReads, ki povezuje bralne aktivnosti po vsej Evropi z namenom, da bi dvignili zavest o pomembnosti izobraževanja in pismenosti v zgodnjem otroštvu. Skladno z enim od ciljev pobude EUReads / Evropa bere vas vabimo, da se nam pridružite pri organizaciji/izvajanju 15 minut branja ali glasnega branja na dan.

BEREMO SKUPAJ Z UNESCO ŠOLAMI: K sodelovanju v NMSB 2019 še posebej vabimo ustanove, združene v UNESCO mrežo

V začetku septembra lahko tudi letos pričakujete promocijsko gradivo (plakati in razglednice), ki ga bomo razdelili na podoben način kot lani.

Vabimo vas tudi, da všečkate FB profil projekta.

Več informacij o skupni akciji najdete na spletni strani NMSB 2019.

beremo skupaj 2019beremo skupaj1 2019beremo skupaj 2 2019

 
 

Novice

Peter Svetina med finalisti za Andersenovo nagrado!

News image

Z veseljem in ponosom sporočamo, da je slovenski mladinski p...

več...

Vabilo h kandidaturi za organe društva Slovenska sekcija IBB

Spoštovani članice in člani,v letošnjem letu poteče štirilet...

več...

Poslanica ob 2. aprilu 2020

News image

Peter Svetina LAKOTA PO BESEDAH V moji deželi konec aprila...

več...

Mednarodni dan knjig za otroke 2020/ICBD 2020

News image

Slovenska sekcija IBBY je pripravila poslanico in plakat ob ...

več...

37. IBBY kongres

News image

37. IBBY kongres z naslovom "Veliki svet v mladinski literat...

več...