Nacionalni mesec skupnega branja 2018


nmsb 18Slovenska sekcija IBBY bo v Nacionalnem mesecu skupnega branja 2018 spet opozorila na bralnospodbujevalno akcijo, ki jo je ob letošnjem evropskem letu kulturne dediščine namenila kulturni dediščini Slovenije, še posebej Ivanu Cankarju. Z akcijo vabi k branju v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah, v splošnih in šolskih knjižnicah, knjigarnah, medijih idr., tako otroke in mladino kot odrasle in starejše; spodbuja zasebno branje oz. posameznike, skupine, javnost ...

Seznam leposlovnih in poučnih knjig prinaša le nekaj naslovov in nekaj spodbud za branje; uporabite jih po svoji presoji, po željah in zanimanjih mladih bralcev, dejavnosti po branju vsekakor razvijajte po svoje. Seznam dopolnjujte in razširjajte! 

 

Nacionalni mesec skupnega branja bo:


➢ od 8. septembra 2018, mednarodnega dne pismenosti,
➢ do 8. oktobra 2018, zaključka Tedna otroka®.


Osnovali smo ga Bralno društvo Slovenije, Društvo Bralna značka Slovenije – ZPMS, Društvo slovenskih pisateljev, Mariborska knjižnica, Mestna knjižnica Kranj, Mestna knjižnica Ljubljana, Slovenska sekcija IBBY, Združenje slovenskih splošnih knjižnic in Zveza bibliotekarskih društev Slovenije. Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je prevzel častno pokroviteljstvo nad pobudo, katere dolgoročni cilj je rast bralne kulture in bralne pismenosti Slovenk in Slovencev, doma in v zamejstvu in 16. julija 2018 nam je vročil listine o častnem pokroviteljstvu.

Želimo si, da bi v Nacionalnem mesecu skupnega branja sodelovali in se povezali vsi, ki v Sloveniji in zamejstvu skrbimo za spodbujanje branja in bralne kulture. 

Celotno pobudo o Nacionalnem mescu skupnega branja 2018 najdete na spletnih straneh Bralnega društva Slovenije


Dodatne informacije v priponkiSporočilo za javnost z novinarske konference.

beremo skupaj nova

Foto: Alenka Štrukelj

 

 logoti

 

Častni pokrovitelj Nacionalnega meseca skupnega branja je Slovenska nacionalna komisija za UNESCO.

 

unescoelkd

 
 

Novice

Bralnospodbujevalna akcija – 2. april 2019, mednarodni dan k

Knjige nam pomagajo, da ne hitimo, knjige nas učijo opazovan...

več...

Poslanica ob mednarodnem dnevu knjig za otroke 2019

News image

Sponzor 2. aprila 2019, mednarodnega dneva knjig za otroke, ...

več...

ALMA 2019

News image

Flamski avtor Bart Moeyaert je nagrajenec ALMA (Astrid Lindg...

več...